maandag 4 september 2017

We hebben besloten dat we......

.....een nieuw programma gaan volgen. Nou ja programma, woensdagavond indeling dan.

Eerst was het plan om 1 van de 2 avonden ( we komen om de week bij-elkaar) gesprekken, vragen en verhalen gevolgd door gebed te houden De tweede avond invulling zou er een boekbespreking gehouden worden

- zoals we al die jaren gewend waren.

1. Omdat we allemaal willen meedoen aan de boekbespreking avonden en we het ook wel jammer vinden als daar lange tijd tussen zit hebben we besloten de avonden te gaan combineren en wel als volgt:
We gebruiken het eerste halfuur om elkaar dingen te vragen, elkaar te bemoedigen enzovoort en gaan daarna over tot de boekbespreking.

2. Het leek ons allemaal een goed idee om wat bijbelboeken te gaan bespreken en voor de eerstvolgende keer is het bijbelboek "Judas" gekozen.

Dus, huiswerk. Want we gaan met dit programma pas 13 september van start.

De 'vraag, verhaal, gesprek momenten hebben te maken met dagelijkse dingen waar wij 'tegenaan' lopen, geen raad mee weten of hebben ervaren waar we vragen bij hebben. Hoe zit dat met die lastige buurman/vrouw/kinderen? Doen we genoeg voor onze 'broer' en wie is dat?  ( Gen 4:9 en Matt:12:48-49). Wereldse gedachten en verleidingen. Ook een belangrijk moment om menselijke verhalen over ziekte, zorgen en heugelijke momenten in de familie/vriendenkring onder de aandacht te brengen en voor te bidden en danken.

Dan het onderdeel 'boekbespreking'. Thuis lezen. Laten inzinken wat je onder ogen hebt gekregen. Hoe zit dat in je hart en hoofd? Heb je vragen, onzekerheden, of inzichten die je delen wil? Zo willen wij een beetje de invulling geven aan ons samenzijn. Als kerk, als gelovigen, als zoekende in een wereld vol tegenstrijd, haat, nijd en toch ook wonderen en bemoedigende acties van mensen die hun geloof uitleven.

Het wordt even wennen. Wie bepaald hoe lang de gesprekken duren voordat men overgaat tot de besprekingen? Wij laten ons leiden door de heilig Geest die in ons leeft en ook aanwezig zal zijn in de ruimte waar wij samenkomen. Daar ben ik van overtuigd. (Matt 18:20)

Ik heb mijn bijbel  ( Het Boek) opengeslagen. Tijd om eventjes te gaan zitten en alvast wat woorden tot mij te nemen. 

De inleiding: Het thema van deze brief is het gevaar van een misleidende leer en het belang van voortdurende waakzaamheid......" Zo, het begint al goed!

Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten